HASSELT – Projectontwikkelaar UNIQ Wonen start dit najaar nog met de realisatie van 65 parkappartementen en één buurtsupermarkt te midden van een ruim en open groenpark op de voormalige site van houtzagerij Vanderstraeten, gelegen aan de Lummense Kiezel en de Ernest Claesstraat, in Kermt. 

HISTORISCHE SCHOUW
Kenmerkend voor de projectgrond aan de Lummense Kiezel is de overgebleven schouw uit 1928 van houtzagerij Vanderstraeten die op het perceel staat; ook wel de “scheve toren” genoemd. De charme van de -historische- schouw blijft bewaard en zal het centrale element op de parksite vormen waarrond een paviljoen wordt aangelegd dat als ontmoetings- en ontspanningsplaats voor de bewoners van het residentiële park wordt ingericht. 
“Het was voor ons een bewuste en voor de hand liggende keuze om de schouw en de historie errond mee te integreren binnen het woonproject. Niet alleen naar herkenbaarheid toe, maar eens te meer om de link met het verleden te behouden, daar de houtzagerij destijds van groot economisch belang was voor vele inwoners van Kermt en Hasselt. Niet alleen refereert de schouw naar het verleden maar ook de projectnaam “O’BOIS” maakt de verwijzing naar de voormalige houtzagerij.” duidt Kris Vanhoyland, CEO van UNIQ Wonen. 
 
WONEN IN HET PARK
De parkappartementen zijn opgedeeld over vier tijdloze woonentiteiten en kennen diverse woontypologieën; Gaande van compacte 1-slaapkamerappartementen tot ruimere 2 en 3-slaapkamerappartementen met ruimte voor een home-office. Bovendien zijn alle parkappartementen voorzien van een private tuin of een ruim en overdekt terras dat uitgeeft op het bijhorende, aangelegde groenpark. “We spelen in op de nieuwe tendensen van de marktvraag.” gaat de bouwheer verder. “Door de coronacrisis is de Belg meer waarde gaan hechten aan zijn woning; de koper stelt hogere verwachtingen naar wooncomfort en naar ruimte, zowel binnen- als buitenruimte, en dit alles tegen een betaalbare prijs.” Het woonproject geniet daarenboven een zeer gunstige ligging op micro niveau, evenzo op macro niveau met onder meer de directe nabijheid van enkele grote invalswegen, waaronder de E313 op 2km.
UNIQ Wonen zet bij de ontwikkeling van O’BOIS eveneens hoog in op de creatie van een community gevoel; dit door het voorzien in een belevingspaviljoen, petanquebanen en een ruime groenpark voor de bewoners. Het nieuwbouwproject leent zich dan ook perfect voor young potentials, jonge koppels, gezinnen en senioren, anderzijds is het een zeer interessant investeringsproduct en wordt er een belangrijke aantrek van privé-investeerders verwacht. 

BUURTSUPERMARKT
Bijhorend aan de ontwikkeling van 65 parkappartementen wordt op de projectsite de ontwikkeling van een SPAR buurtsupermarkt, ter grootte van 1000 vierkante meter, voor de COLRUYT GROUP gerealiseerd. De buurtsupermarkt wordt in de eerste fase gebouwd, samen met 33 parkappartementen verdeeld over 2 woongehelen. In het najaar van 2022 opent de supermarkt, midden 2023 trekken de eerste bewoners in hun appartement. In tweede fase worden de overige 32 parkappartementen gerealiseerd. De totale investeringskost voor het project bedraagt 12,5 miljoen euro.


De officiële projectlancering is voorzien op 17, 18 en 19 september. Registreren voor het lanceringsweekend kan via: http://www.obois.be